Tuesday, August 18, 2009

oh...my God! Happy Installer!


Our team member jserv provides a very convenient 'Installer' tool and it's for beagle board + Android. What I need is one SD card and download three image files from 0xlab site. Just spend me two minutes and then I can play Android on beagle board.





1. Download images from 0xlab website

- wget http://downloads.0xlab.org/installer/beagle-cupcake-0x1/uImage.bin (installer itself)
- wget http://downloads.0xlab.org/release/beagle-cupcake-0x1/0xkernel-beagle.bin (kernel image)
- wget http://downloads.0xlab.org/release/beagle-cupcake-0x1/android-beagle.ubi (android image)

2. Prepare a SD card

- Format the first partition over than 100MB with VFAT on a SD card. (howto format)
- Copy those three image files into the first partition of SD/MMC card

3. Boot it with beagle board

- Plug the SD card in beagleboard SD slot and restart the beagleboard
- Wait for UI installer over
- Erase NAND flash with those three images
- Done

4. Reboot beagle board without SD card

- start to run Android system
- Enjoy!

PS. we provide daily build images as well. You may rename the image file and copy it to SD card.

PS1. here is a 2 minutes video in youtube based on real booting time!

3 comments:

  1. Hello,
    Thank you very much for the happy installer...
    I tried the installation however i get nothing, and error.
    I post the error here, if you can help me i will be greatuful
    Best Regards
    Kerem

    minicom screen:
    Board revision Ax/Bx
    Seial #...........................
    Hit any key to stop autoboot: 0
    Usage:
    mmcinit - init mmc card


    ** Unable to use mmc 0:1 for fatload **
    Wrong Image Format for bootm comman
    ERROR: can't get kernel image!
    OMAP3 beagleboard.org #

    ReplyDelete
  2. Hi Kerem,

    Thanks for downloading our installer! Are you using our daily build image or release image? Also, what format is your sd card? is it VFAT and you copy three files in the first partition?

    BTW, We have 0xlab-discuss mailing list. I forward your message to the list. Our community would like to help you and could discuss with more people here.

    http://groups.google.com/group/0xlab-discuss

    Best Regards,
    Erin

    ReplyDelete
  3. Forward a post from jserv, i hope it helps...

    > Hello,
    > Thank you very much for the happy installer...
    > I tried the installation however i get nothing, and error.
    > I post the error here, if you can help me i will be greatuful
    > Best Regards
    > Kerem

    It looks like the case that Kerem uses older version of u-boot than
    2009.1, which is the expected version pre-installed in Beagleboard C2.

    Adjusting u-boot env manually is the simplest way to overcome the
    issue. Type "mmcinit" before "boot" command.

    PS: I have no idea how to reach Kerem, so I left the messages here.
    Sorry for inconvenience.

    Thanks,
    Jim Huang (jserv)
    http://0xlab.org/

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.